تحولات منطقه

از همین روزنامه قدس شروع شد! جرقه ورود جدی حوزه علمیه خراسان به موضوع هوش مصنوعی، تیرماه گذشته در سالن همایش روزنامه قدس زده شد؛ از «دوره توانمندسازی رسانه و فضای مجازی سلمان» که توسط مدیریت رسانه و ارتباطات حوزه علمیه خراسان در سالن همایش‌های روزنامه قدس برگزار شد.

استقبال حوزه علمیه از «هوش مصنوعی»
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

از همین روزنامه قدس شروع شد! جرقه ورود جدی حوزه علمیه خراسان به موضوع هوش مصنوعی، تیرماه گذشته در سالن همایش روزنامه قدس زده شد؛ از «دوره توانمندسازی رسانه و فضای مجازی سلمان» که توسط مدیریت رسانه و ارتباطات حوزه علمیه خراسان در سالن همایش‌های روزنامه قدس برگزار شد. در این دوره 150طلبه منتخب از میان 500متقاضی، 6سرفصل مختلف درباره رسانه، فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی را گذراندند که یکی از موضوعات مورد توجه «داده‌کاوی و هوش مصنوعی» بود.

به گفته مدیر رسانه و ارتباطات حوزه علمیه خراسان، این دوره نقطه آغازی بود برای برگزاری دوره‌های هوش مصنوعی در مدارس علمیه مشهد.

حجت‌الاسلام کفشدار طوسی می‌گوید در این عرصه تنها به فعالیت ترویجی در میان طلاب اکتفا نشد، بلکه در سطوح بالاتر، یعنی اساتید، نخبگان و فعالان رسانه‌ای حوزه نیز برنامه‌هایی تدارک دیده شد.

تربیت مربی هوش مصنوعی

برای این منظور «دوره تخصصی تربیت مربی هوش مصنوعی» با مشارکت مدیریت امور اساتید و نخبگان حوزه علمیه خراسان و دفتر مرکزی راهبری هوشمند حوزه علمیه قم طراحی شد و اساتیدی از تهران و مشهد در سه روز اهم مسائل این حوزه را برای اساتید حوزه و فعالان رسانه‌ای تبیین کردند.

ماهیت‌شناسی هوش مصنوعی، هوش مصنوعی توضیح‌پذیر، استدلال‌ورزی هوشمند، پردازش زبان طبیعی، حکمرانی هوشمند، یادگیری هوشمند، یادگیری ماشینی، تحلیل احساسات، پردازش تصویر، گراف دانش و وب معنایی ازجمله موضوعاتی بودند که توسط دکتر میرحسینی، دکتر محمدرضا قاسمی، مهندس شکوری، دکتر مهدی انجیدنی و مهندس رضا ابراهیمی مطرح شدند.

پس از آن، هفته گذشته رویداد کارگاهی و عملی نیز برگزار و روش‌های استفاده از هوش مصنوعی در پژوهش و تدریس به‌طور عملی مرور شد.

شرکت‌کنندگان در این کارگاه یک روزه به طراحی و تکمیل یک پروژه آموزشی یا پژوهشی اقدام کرده و در پایان کارگاه، آن را تحویل دادند که توسط دو نفر از اساتید ارزیابی شد.

پنجشنبه آینده نیز رویداد تکمیلی «طراحی حکمرانی هوش مصنوعی از منظر دین» برای 80نفر از برگزیدگان دوره برگزار و گواهی شرکت در دوره تربیت مربی هوش مصنوعی به برگزیدگان اهدا خواهد شد.

ایجاد ستاد راهبری فناوری‌های هوشمند

در اختتامیه رویداد که با حضور پروفسور کاهانی، دکتر روحبخش، دکتر قاسمی، حجت‌الاسلام دکتر میرزایی و دکتر دانشی‌فر، به ترتیب به نمایندگی از دانشگاه‌ها، شورای عالی فضای مجازی، حوزه علمیه قم، حوزه علمیه خراسان و آستان قدس رضوی برگزار شد، از دفتر ستاد راهبری فناوری‌های هوشمند مرکز مشهد نیز رونمایی شد.

به گفته حجت‌الاسلام کفشدار طوسی، در روزهای آینده دو انجمن داده‌کاوی و هوش مصنوعی حوزه علمیه برای طلاب نخبه خواهر و برادر راه‌اندازی می‌شود تا فعالیت‌های مرتبط با هوش مصنوعی حوزه علمیه در چارچوب این انجمن‌ها به‌صورت جدی‌تر پیگیری شود.

اهداف ستاد راهبری فناوری‌های هوشمند

در حاشیه دوره تربیت مربی حکمرانی هوش مصنوعی، منشور آغاز به کار دفتر ستاد راهبری فناوری‌های هوشمند در مشهد منتشر شد.

در این بیانیه، هدف کلان ستاد، تولید و اقامه نظریه پایه پیشرفت فناوری‌های هوشمند و تجهیز حوزه‌های علمیه اعلام و ضمن اشاره به اهمیت تربیت نیروهای انسانی متخصص و توسعه مهارت‌های لازم در زمینه فناوری‌های هوش مصنوعی، بر نقش مهم تعامل و همکاری میان حوزه‌های علمیه، دانشگاه‌ها و صنعت، در رشد و پیشرفت و پیشبرد اهداف تأکید شده است.

اعضای ستاد، اهمیت توجه به ارزش‌های فرهنگی و معنوی در توسعه فناوری‌های هوشمند و مباحث فقهی، اخلاقی، حقوقی، کلامی و فلسفی مرتبط با آن را یادآور شده و خود را متعهد به ترویج و توسعه فناوری‌های هوش مصنوعی در راستای اهداف تمدن نوین اسلامی دانسته‌اند.

در پایان، ستاد راهبری فناوری‌های هوشمند مشهد با تأکید بر ایجاد زیست‌بوم نوآوری و پشتیبانی از کسب‌وکارهای مرتبط با این موضوع، خواهان توسعه روابط بین‌المللی در زمینه فناوری‌های هوش مصنوعی، با تأکید بر کشورهای حوزه مقاومت و بهره‌گیری از تجربیات کشورهای پیشتاز در این زمینه شده‌است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.